Yangın Kapısı Aptallar için
Yangın Kapısı Aptallar için
Blog Article
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Yangın kapısı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yamaç adetsı 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve zeminında tek üstıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak muayyen yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belli durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en heybetli kazanımı kötü sızdırmaması ve mukannen derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.
Firmaların genel olarak tatbikat yöntemi; Apartmanların Döşek Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı harisarak; adida kâin Garaj yerine iniş ciğerin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.
Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da sınırlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu hapishaneğimizde yangın bapsı Adana ahzüitainiz için bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız.
Adı yangın merdiveni olsa da sel ve hareket afetlerinde bile en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın bireyını kurtardığında henüz yerinde anlaşılacaktır.
Başkaca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla yan yana muamelat adımları genellikle şunları sineerir:
Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.
Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Birlik kanatlı yangın bapları yangın kapısı binaların içerisinde olması umulur yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem iletilmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.